Livet i Oslo sedan sist

Det var så längesedan jag gjorde ett inlägg nu. Jag vet inte riktigt varför det har blivit så faktiskt, men här kommer lite update. 
Jag bor just nu i Oslo i ett kollektiv med andra svenskar. Jag har varit i Oslo sedan slutet av augusti men jag har inte bott här hela tiden utan har bott på lite olika ställen. I detta kollektivet flyttade jag in i första oktober och det känns riktigt skönt att ha ett eget rum, vilket jag inte har haft när jag bara haft tillfälliga boenden. 
Det har varit som en bergochdalbana hela vistelsen i Oslo, och än är det inte stabilt vill jag säga. Jag har precis kommit igång riktigt med jobb, så just därför har jag inte ens fått min första lön än. Därför är det lite jobbigt när man måste betala hyra, mat, mobilräkning, pendelkort och andra utgifter. Dock tror jag att första lönen kommer relativt snart, hurrey! Jag jobbade först för ett bemanningsföretag där jag fick rycka in som vikarie på olika dagis, någon dag fick jag hoppa in och jobba i butik när de inte hade dagisjobb de kunde ge mig. Desvärre blev det inte alls mycket jobb och ingenting man kan klara sig på så jag bytte företag och nu har det verkligen kommit igång. Planen när jag åkte hit var inte alls att jobba på dagis, men nu gör jag det och tycker det är svinkul! Jag har sökt så mycket olika jobb här så jag har ingen riktig koll på allting. Nu är det så att nästa vecka börjar jag jobba deltid på ett kafé där de även serverar lite lättare mat, det ligger i ett köpcenter. Kaféet har mycket hälsosamma alternativ och det verkar som ett kanonställe att jobba på för just mig! Dock är det lite trist att det är deltid men jag ville verkligen jobba där och jag är superglad att de faktiskt ville anställa mig. Eftersom jag trivs så bra på dagis kommer jag försöka att kombinera dessa, men vi får se hur det går. Allt är inte det lättaste. 
Visst så saknar jag att vara hemma faktiskt, det kan vara för att jag nästan åkte hit helt själv. Jag åkte inte med någon jag känner bra i alla fall, vilket är anledningen till att jag längtar hem ibland. Jag ska försöka komma hem ibland på helgen och ni som vill får gärna komma och hälsa på mig! Mamma har redan varit här och det var så skönt. Dock så märker jag hur jag trivs att vara ifrån mamma också när man får träffa henne haha. Ja, man är ju ändå 19 år gammal, vilket känns rätt ruttet här i Oslo. De flesta uteställena är det minst 20års gräns på och vill du jobba på resturang måste du nästan alltid vara 20 år, eftersom att du inte får servera alkohol annars. 
Det har varit väldigt jobbigt att komma dit där jag är just nu med boende, jobb, norskt telefonnummer, norsk bank och med några nya ansikten från Oslo. Det är defenetivt inte så att man bara kan "åka till Oslo och få jobb". Helt fel, men visst jag skulle aldrig sitta hemma och ha eget boende och jobba med något jag är intresserad av. Inte en chans. Inte som 19 åring som har gått Samhäll-Media. 
Nu tänker jag försöka lägga upp lite bilder sedan vi flyttade från calle, vilket nog var senast ni fick se bilder från Oslo. Så det kan bli lite blandat. 
Men jag hoppas på att den bästa tiden här har jag framför mig just nu, vissa dagar har bara varit riktigt jobbiga och det är ganska ofta man har riktigt tråkigt här. Det är inte lätt att hitta på saker i en främmande stad utan sina vänner och familj och nästan utan pengar haha. Vi får se när jag kommer hem, jag har inte bestämt något än, vi får helt enkelt se vad som händer. 
 
Tänkte förresten byta bloggnamn idag, vilket jag har tänkt på alldeles för länge, så får jag veta på att det inte går. Vad i självaste faen! Då är jag tvungen att göra en helt ny blogg, och palla det just nu säger jag. Näe. 
 
 
 
En hund klippt som ett Lejon?!                                     Bullfrukost hos Morgis 
Morgan                                                                    Gröt everyday
 
 
 
Lollos awesomeomelette
 
Detta var bara mobilbilderna, ska strax lägga upp de från kameran också!
 
 
 
 
 
 

Klockan 02:00


Nyss kom Robin in och väckte mig med detta. Rödvin och massa goda vaniljkräms och hjortronbakelser. Fint ska det va! 

Got it?


Blir så förbannad. Jävla asen som finns överrallt som skiter fullständigt i ens vilja och tror man är nån slags ägodel???
Tänkte bara kolla så alla visste lixom ...